Stappenplan voor het opschonen van uw PC

Afdrukken
PDF

Stappenplan voor het opschonen van uw PC

BELANGRIJK
Ongeacht welk programma u gebruikt om de PC op te schonen, er is geen 100% garantie te geven dat daarmee de besmetting volledig van de PC verwijderd wordt. Daarom is het van belang dat u ook na het opschonen van de PC alert blijft op afwijkingen. Als de eerder door u (of de helpdesk) geconstateerde afwijkende schermen of meldingen nog steeds optreden, dient u er vanuit te gaan dat de PC nog altijd besmet is en is het raadzaam een professional in te schakelen om de PC op te schonen.

Bij dit artikel zijn handleidingen (in PDF formaat) toegevoegd voor het gebruik van de programma’s MalwareBytes en TDSSkiller. Dit zijn beide gratis programma’s, welke u kunt gebruiken als aanvulling op uw bestaande virusscanner.

Doorloop de volgende stappen:

  1. Download en installeer het programma MalwareBytes
  2. Laat MalwareBytes een volledige scan van uw computer doen.
  3. Op het eind krijgt u de mogelijkheid om eventueel gevonden besmettingen te verwijderen.
  4. Herstart de computer
  5. Download en installeer het programma TDSSkiller
  6. Laat TDSSkiller een scan doen van uw computer en eventuele besmettingen verwijderen.
  7. Herstart de computer.
  8. Doorloop deze procedure opnieuw vanaf stap 2, net zo lang tot beide programma’s geen besmettingen meer detecteren.

Alleen indien zowel MalwareBytes als TDSSkiller alsook uw eigen virusscanner geen besmettingen meer vinden en er bovendien geen andere “vreemde” schermen meer verschijnen kunt u weer gebruik maken van uw PC/Laptop.

Mocht dat echter niet het geval zijn, dan adviseren wij u deze computer niet meer te gebruiken voor o.a. Internetbankieren, omdat de PC nog altijd besmet is met een virus. Laat in dat geval uw PC controleren door een professional.

Copyright © 2014 Kempet ICT